x تبلیغات
اخبار جدید

اهدای ۳۰ تخته فرش دستباف بانوان اردلی به عتبات عالیات

 شهرکرد- رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات چهارمحال و بختیاری گفت: ۳۰ تخته فرش دستباف توسط بانوان خیر و فرش‌باف شهرستان اردل به‌ صحن حضرت زینب (س) اهدا شده است.

 

علی کیانی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: امروز ۹ تخته فرش به همت بانوان شهرستان اردل به عتبات عالیات به‌منظور احداث صحن حضرت زینب (س) در شهر کربلا اهدا شد.

روانشناس سعادت آباد

وی با بیان اینکه بافت فرش توسط بانوان خیر و نیک اندیش اقدامی خداپسندانه و نیکو است اظهار کرد: بانوان شهرستان اردل از سال ۹۷ تا کنون ۳۰ تخته فرش دستباف به عتبات عالیات اهدا کرده‌اند.

قالیشویی نائین

کیانی اضافه کرد: ۲۵ بانوی بافنده در قالب خادم الحسین (ع) برای بافت این تعداد فرش مشارکت داشتند که همه به صورت رایگان و افتخاری اقدام به بافت فرش کرده‌اند.

نمایش ۴۰ تخته فرش‌ اصیل ایرانی در موزه فرش به مناسبت نوروز

 به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، به‌مناسبت آغاز سال ۱۴۰۲، سلسله رویداد نمایش گزیده فرش‌های اصیل ایرانی با عنوان «از افسانه تا اصالت» توسط «موزه فرش ایران»، «مجموعه ایران گره» و شرکت «استارت‌آپ چمروش» از ۲۹ اسفندماه ۱۴۰۱ تا ۱۲ فروردین‌ماه ۱۴۰۲ در موزه فرش ایران برگزار می‌شود.

 

مرکز مشاوره کودک و نوجوان در گیشا

در این رویداد ۴۰ تخته فرش از فرش‌های اصیل ایرانی به همراه پنج تخته فرش دستبافت برتر با مشارکت بازدیدگنندگان (نگاه مردمی) به نمایش گذاشته می‌شود.

همچنین برای نخستین‌بار، مسابقه روایت‌گری فرش (قصه‌گویی از تاریخچه، طرح و نقش) در مراسم اختتامیه روز نهم فروردین‌ماه ۱۴۰۲ برگزار می‌شود و برگزیدگان معرفی و تجلیل می‌شوند.

قالیشویی با دستگاه تمام اتوماتیک

برگزاری کارگاه‌های مختلف آموزشی و آشنایی با سیر تاریخی طرح و نقش مکاتب قالی‌بافی در ایران، کاربردهای فناوری‌های دیجیتال از جمله هوش مصنوعی و بلاکچین در اصالت‌سنجی فرش دستباف با ارائه گواهینامه ثبت شده در بلاکچین به همراه برگزاری جلسات TED Talk (ارائه و اجرای مجازی) برای شرکت‌کنندگان از دیگر برنامه‌های جانبی این رویداد است.

تولید قالی قشقایی رو به افول رفته است

 علی اصغر مصطفوی مدیر عامل شرکت بانو بافت ایلات پارس در خصوص وضعیت تولید قالی در این استان به ویژه جامعه عشایری به خبرنگاران گفت: متاسفانه تولید قالی قشقایی که سابقه طلایی در میان دستباف‌های ایرانی داشت و جهانیان آن را می‌شناختند، به دلیل کم‌مهری و بی توجهی، رو به افول رفته است.

 

او گفت: به دلیل عملکرد ضعیف در فارس، فرش‌هایی مثل نایین، قم و اصفهان با سابقه کمتر از فرش قشقایی امروز در بازار جهانی خودنمایی می‌کنند و فرش قشقایی از این قافله عقب افتاده است.

قالیشویی پیروزی

این فعال در عرصه فرش دستباف، با یادآوری اینکه بافت فرش قشقایی بسیار دشوار است، در مورد ویژگی‌های این فرش، گفت: رنگرزی گیاهی و نخ دستریس در فرش قشقایی ترکیب بافتی را ایجاد می‌کند که تنها فرش ابریشمی ایجاد می‌کند به طوری که حین بافت جفت نمی‌شود و همین موجب جذابیت آن شده است.

 

مصطفوی در عین حال اعتقاد دارد که اعمال تحریم‌های ظالمانه علیه ایران، یکی از دلایل اثرگذار در افول فرش ایرانی در بازار‌های جهانی بوده است، خاطرنشان کرد که با رفع تحریم‌ها می‌توان به رونق دوباره تولید و عرضه فرش‌های ایرانی، منجمله قالی قشقایی امیدوار بود.

 

او خواستار توجه جدی مسئولان فارس به فرش قشقایی شد و تاکید کرد: خاستگاه فرش قشقایی ایران است، از پشم و نخ و تار و پود و رنگ و ... قالی‌بافی هنری اصیل و بسیار ارزشمند است که باید به شکل ویژه به آن توجه داشت.

روانشناس کودک و نوجوان در آریاشهر

 

مصطفوی گفت: بار‌ها از مدیران ارشد فارس خواهش کرده‌ام که به فرش با دید صرف سرمایه‌داری نگریسته نشود، نباید این صنعت را تنها در حلقه آخر دید، قالی‌دستباف، یک زنجیره است و از دامدار و رنگرز، پشم چین، پشم ریز، بافنده و... حلقه‌های آن هستند؛ افرادی که به لحاظ درآمدی، دهک‌های پائین جامعه هستند.

 

او با بیان اینکه فارس می‌تواند در فرش قشقایی، جایگاهی ویژه داشته باشد، اضافه کرد: در شان ایرانی نیست که برای کمک خرجی، کار‌های موقت با شان اجتماعی پایین انجام دهد، لذا همه بیاییم کمک کنیم تا قالی‌بافی به عنوان یک هنر درآمدزا، بار دیگر بین افراد گسترش یابد و فرش‌بافی رونق گرفته و منجر به اثرات مطلوب اقتصادی به ویژه در گروه‌های درآمدی پائین جامعه شود.

 

مصطفوی با اشاره به راه‌اندازی یک کارگاه قالی‌بافی در محله‌ای کمتر برخوردار در شیراز، پیش‌بینی امکان آموزش به علاقه‌مندان در این کارگاه را یادآور شد و گفت: با ایجاد یک شرکت، زمینه‌ای را برای آموزش افراد علاقه‌مند در مباحثی نظیر نخ‌ریسی، رنگرزی، نقشه‌کشی، ساخت دارقالی، بافت قالی و. را فراهم کرده‌ایم.

 

عضو کارگروه فرش‌دستباف استان فارس، با یادآوری اینکه برای نخستین بار چنین کارگاهی راه‌اندازی شده است، هدف اصلی را بازگرداندن جایگاه ایران در قالی‌دستباف و فرش قشقایی ذکر و اضافه کرد: هم‌اکنون ۱۵۰۰ بانوی بافنده که همگی از بانوان سرپرست خانوار و. هستند، در سراسر فارس با شرکت بانو در تولید انواع بافته‌های داری نظیر فرش، گبه، گلیم و. همکاری دارند./خبرگزاری صدا و سیما

آغاز بکار رویداد ملی نوآوری و کارآفرینی زنجیره ارزش قالی ایرانی

 علاقمندان به زنجیره ارزش قالی و فرش دستباف ایرانی می‌توانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی به نشانی honaramoozesh.ir،در این رویداد نقش آفرینی کنند.

قالیشویی تهرانپارس

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای جنوب غرب استان تهران:رویداد ملی نوآوری و کارآفرینیِ زنجیرهِ ارزش قالی ایرانی آغاز به کار کرد.علاقمندان به زنجیره ارزش قالی و فرش دستباف ایرانی می‌توانند با مراجعه به پایگاه اینترنتی به نشانی honaramoozesh.ir (هنر آموزش دات آی آر) در این رویداد ملی نقش آفرینی کنند.خانم کمانی، رئیس اداره فرش دستباف سازمان صمت استان تهران در ارتباط با بخش خبری ساعت 18 شبکه پنج سیما،جنوب غرب استان، جزئیات بیشتر این خبر را تشریح کرد.

بهترین روانشناس کودک و نوجوان در آریاشهر

راه اندازی موزه فرش نفیس ایران در یزد به سرعت در دستور کار قرار گیرد

  

به گزارش خبرنگار جام جم آنلاین یزد، مهران فاطمی در صحن شورای اسلامی شهر یزد، «فرهنگ» را یکی از موضوعات مهم از منظر تیم مدیریتی استان دانست و اظهارداشت: یکی از مباحث مهم حوزه فرهنگ، مباحث مربوط به گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی است.

وی افزود: «موزه ها» در حوزه گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی از اهمیت و ارزش بالایی برخوردار هستند، وموزه ها؛ گنجینه فرهنگ، تاریخ، تمدن و اصالت یک کشور بوده و تمامی کشورها برنامه ریزی های ویژه ای برای آن ها انجام می دهند.

آیا شامپو فرش، فرش را خراب می کند؟
استاندار با اشاره به هزینه بالای احداث موزه ها و نگهداری اقلام موجود در آن ها، تصریح کرد: با وجود اینکه در سال های اخیر توجه کمتری به این مسئله شده اما با نگاه بلند رئیس بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی موزه نور و روشنایی مرمت و بازسازی شد.

فاطمی افزود: موزه نور و روشنایی، یکی از موزه های فرهنگی ارزشمند استان محسوب می شود که در نوع و ابعاد خود کم نظیر است.

وی در ادامه به پیشنهاد بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی مبنی بر راه اندازی موزه فرش نفیس ایران در یزد اشاره کرد و گفت: انتظار می رود مسائل مربوط به راه اندازی این موزه بی نظیر در شورای شهر به تصویب رسد تا شهردار موضوعات مرتبط را دنبال کنند.

فاطمی با بیان اینکه راه اندازی موزه فرش های نفیس کشور در یزد، آوردهای خوبی برای شهر یزد به ارمغان خواهد آورد، افزود: رونق موزه ها، افزایش ماندگاری گردشگران در استان و رشد اقتصاد شهری را به دنبال خواهد داشت.

وی همچنین بهاباد را یکی از شهرستان های هدف آبادانی و پیشرفت بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی در کشور برشمرد و تصریح کرد: خوشبختانه در پرتو این انتخاب، اتفاقات بسیاری خوبی در شهرستان بهاباد رقم خورد و در وهله بعدی شهرستان های خاتم و مروست در اولویت بنیاد قرار گرفت.

روانشناس کودک و نوجوان مرزداران

استانداردر بخش دیگری از سخنانش «احداث یک مجموعه بزرگ رفاهی_تفرجگاهی» را یکی از مطالبات مردم شهر یزد دانست و گفت: متاسفانه شهر یزد فاقد یک مجموعه تفرجگاهیِ در شان و در تراز مردم است.

فاطمی با بیان اینکه پیش از این، پیشنهاد اختصاص 200 هکتار زمین برای ساخت مجموعه مذکور به مجموعه شهرداری و شورای شهر یزد ارائه شده بود، اظهارداشت: احداث یک مجموعه بزرگ رفاهی_تفریحی می تواند یکی از اقدامات ماندگار شورای ششم باشد لذا انتظار می رود به این موضوع نیز توجه ویژه ای شود.

وی از همراهی و حمایت ویژه تیم مدیریتی استان از پروژه احداث یک مجموعه بزرگ رفاهی_تفریحی در شهر یزد خبرداد.

راهکار جمع کردن موهای بلند و کوتاه از روی فرش

 به گزارش ایلنا، شاید یکی از کلافه کننده ترین اتفاقات این باشد که با موهای تجمع کرده روی فرش منزل مواجه شویم. زمانی که مو روی فرش بریزد، تمیز کردن آن ها بسیار سخت خواهد بود. برداشتن مو از روی فرش اصلا کار آسانی نیست اما خوشبختانه در این قسمت راهکارهایی را به شما معرفی می کنیم که بتوانید راحت تر آن ها را از روی فرش بردارید. کافی است که راهکارهای ساده ما را دنبال کنید.

 

 از اسکاچ آشپزخانه استفاده کنید

قالیشویی رسالت

یکی از راهکارهای قدیمی برای برداشتن موی روی فرش ، استفاده از اسکاچ آشپزخانه می باشد که به شما کمک می کند تا موها را از روی فرش جدا کنید. به سادگی می توانید از یک اسکاچ خشک و تمیز استفاده کنید و آن را روی فرش بکشید. قبل از شروع به کار مطمئن شوید که جاروبرقی زده اید و فرش کاملا تمیز است . همچنین می توانید روی فرش تی بکشید که آغشته به آب داغ باشد و آن را روی کل مسیری که مو قرار گرفته است؛ بکشید. 

 

 از نرم کننده های مخصوص پارچه استفاده کنید

 

همچنین می توانید نرم کننده های مخصوص پارچه را به کار بگیرید و آن را روی فرش بکشید و تمیز کنید. کافی است که نرم کننده پارچه و آب را با یکدیگر مخلوط کنید. میزان آب باید سه برابر باشد . سپس این ترکیب را داخل یک بطری خالی بریزید، به خوبی تکان دهید و فرش را با این ترکیب مرطوب کنید این کار شما باعث می شود که لابلای فرش از هم باز شوند و موها راحت بیرون بیایند در نهایت روی فرش جارو برقی بکشید. 

دفتر ازدواج شمال تهران

 از فرچه فرش استفاده کنید

 

فرچه های فرش یکی از ابزار مناسب برای از بین بردن موهای روی آن می باشند . کافی است که این فرچه ها را روی فرش بکشید و موها را بردارید. 

 

 از جوش شیرین استفاده کنید

 

باز هم کاربرد دیگری از جوش شیرین که در بخش های قبلی نمناک به صورت کامل در مورد استفادهایش گفتیم؛ جوش شیرین نه تنها موی فرش را جدا می کند بلکه می تواند بوی خوبی به فرش شما بدهد. تمام کاری که باید انجام دهید ، این است که مقدار جوش شیرین را روی قسمت مورد نظر بپاشید، چند دقیقه صبر کنید و بعد کل فرش را جارو برقی بکشید . جوش شیرین چسبندگی موهای روی فرش را کاهش می دهد و باعث می شود که راحت تر از شر آن ها خلاص شوید. 

 

استفاده از دستکش ها برای جمع کردن مو از روی فرش 

 

یکی از راه ها این است که دستکش های آشپزخانه خود را دست کنید، آن ها را به طور کامل روی فرش بکشید. زمانی که شروع به انجام این کار کنید، دستان شما می توانند به راحتی موهای فرش را جدا کنند. دستکش های آشپزخانه بهترین گزینه برای انجام این کار می باشند. بهترین راه این است که دست ها را داخل آب داغ قرار دهید تا موها راحت تر بتوانند از روی آن ها بلند شوند.

 

 استفاده از کفش

 

کفشی انتخاب کنید که کف صافی داشته باشد. سپس انتهای آن را تا جایی که می توانید تمیز کنید تا هیچ آلودگی روی آن باقی نماند و سپس با همان حالت تمیز و مرطوب، روی فرش خانه قدم بزنید. به پشت کفشتان نگاه کنید. خواهید دید که موها از روی فرش بلند شده اند. سپس بعد از یک دور قدم زدن روی فرش، جاروبرقی بکشید. 

 

 از جاروهای مخصوص مو استفاده کنید

 

یکی از این جارو ها را بخرید که برای جمع کردن موها ساخته شده است. شاید این جاروها کمی گران باشند اما مکش آن ها بسیار قدرتمند است و مشکلات مربوط به تجمع مو روی فرش را از بین ببرد. 

 

 استفاده از بادکنک روش جالب جمع کردن مو از روی فرش

 

کودکان عاشق این روش هستند، زیرا برای آن ها یک نوع تفریح محسوب می شود. یک بادکنک را باد کنید و آن را روی سطح فرش بکشید. این کار را به آرامی انجام دهید تا موها نیز به بادکنک بچسبند. الکتریسیته روی بادکنک عاملی برای جذب انواع موها روی فرش می باشد. 

 

 از رولرهای چسبنده استفاده کنید

 

این رولر ها به شدت موثر خواهند بود و هم فرش را تمیز می کند و هم موها را از روی فرش بلند می کند.

 

 

 دستگاه بخور

 

دستگاه بخور به شدت در از بین بردن موی روی فرش ها موثر است، زیرا رطوبت سطح فرش را افزایش می دهند و باعث می شود که موها راحت تر از هم جدا شوند. ممکن است که استفاده از این پروسه ها باعث شود که فرش شما مانند همیشه تمیز نباشد. در چنین شرایطی می توانید از ترکیب پودر خشک و عصاره آب داغ استفاده کنید و فرش خود را تر و تازه و آن را تمیز کنید. 

فرش ایرانی در ژاپن حال مساعدی ندارد

  

در سال های اخیر به دلیل وجود برخی تحریم های اقتصادی، فشار بر تجار، بازرگانان و صادرکنندگان این کالای فرهنگی بیشتر شده است؛ البته تحریم ها تنها مولفه اثرگذار نیست چرا که برخی سیاست های داخلی در کشور نیز نیازمند بازبینی است تا صادرات این کالا بدون مانع و با سهولت به ژاپن صادر شود؛ با توجه به نوسان قیمت ارز نیازمند انعطاف بیشتر در مقوله صادرات هستیم تا اثر تحریم های اقتصادی کاهش یابد. 

رایزن فرهنگی ایران در ژاپن در ادامه توضیح داد که صادرات فرش به ژاپن، پروسه ای حساس است که از تامین مواد اولیه شروع و تا توزیع و خدمات پس از فروش ادامه باید یابد و در این روند نباید عامل مزاحمی ورود کند؛ فرش ایران در کشور ثروتمند ژاپن و علاقمند به هنر ایرانی شناخته شده است اما باید تلاش کرد با حمایت از برندهای کم نقص و برندسازی اعتماد عمومی برای خرید فرش ایرانی را تقویت کرد. 

وی گفت: فروش کالاهای بی کیفیت و سوء استفاده از نام ایران گاهی در ژاپن حس اعتماد مشتریان و دوستداران هنر ایرانی را مخدوش می کند؛ تغییر سبک زندگی ژاپنی ها و فاصله گرفتن از زندگی سنتی هم عامل دیگری است که بر بازار فرش ایران اثر گذار است اما بررسی های میدانی ما نشان می دهد که نسل جدید و جوان ژاپن همچون گذشتگان خود به هنر و کالاهای هنری نمی نگرند و ممکن است علاقمندی کمتری داشته باشند اما ضرورت دارد که با دسته بندی مخاطبین حوزه فرش در ژاپن و با تولید محتوای مناسب با هر گروه از مخاطبین، همچنان فرش را در کانون توجه قرار داد.

پاک کردن اسلایم از روی فرش
 
سعادت آذر ادامه داد: در سال های اخیر تلاش کمتری صورت گرفته تا ذائقه هنری مردم ژاپن در تولید فرش ایرانی را لحاظ کنیم؛ در نتیجه گرایش کمتری به فرش های ایرانی به وجود آمد. یادمان نرود که به ورود بازیگران جدید به عرصه صادرات محصولات فرهنگی نباید منفعلانه نگریست. 

دفتر ازدواج شیک غرب تهران

رایزن فرهنگی کشورمان در پایان خاطرنشان کرد: فرش دستباف ترکیه و افغانستان رقبای جدی ما هستند و نباید دست کم گرفته شوند؛ هرچند کیفیت این کالا در ایران بسیار بالاتر است اما عوامل تاثیرگذار بسیار است. روانسازی صادرات و فروش محصولات فرهنگی یک وظیفه ملی است و نیازمند نقش آفرینی همه دستگاه های اجرایی کشور است که از این بین، سهم رایزنی های فرهنگی ایران در خارج با رویکرد توسعه فرهنگی، هنری و تمدنی در دستور کار است./شهرخبر

هنر فرش‌بافی ملایر شهرت جهانی دارد

  

 

ایسنا/همدان رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان ملایر از برپایی نخستین نمایشگاه فرش دستبافت و صنایع دستی تا پنجم اسفندماه در ملایر خبر داد و گفت: شهرت فرش پیچ جوزان جهانی است و خیلی از فرش های ملایر در کشورهای اروپایی فروخته می شود.

ابراهیم جلیلی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در راستای سیزدهمین جشنواره زمستانی که در همدان در حال برگزاری است، به تبع در ملایر نیز برنامه هایی پیش بینی کردیم که یکی از این برنامه ها، نمایشگاه فرش دستباف و سایر هنرهای دستی است که در محل سرای فرهنگ و هنر شهرداری، واقع در خیابان شهید رجایی، روبروی کوچه زرینی تا پنجم اسفندماه نمایشگاه دایر است.

وی با بیان اینکه این نمایشگاه ۲۰ غرفه دارد و اکثراً شامل فرش های دستباف است که در شهرستان ملایر بافته می شود، گفت: در این غرفه ها فرش کسب و ننج، فرش پیچ جوزان، فرش نقش ماهی حسین آباد و ازندریان و در ابعاد مختلف تابلو فرش هایی که مربوط به ملایر و سایر شهرستان ها هستند، به نمایش گذاشته شده است.

خریدار فرش

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: در بحث میراث ناملموس تاکنون ۱۵ اثر از ملایر ثبت شده و سه اثر از آثاری که در لیست میراث ناملموس کشور در رشته‌های صنایع‌دستی ثبت شده، مربوط به فن بافت فرش هایی است که در شهرستان ملایر وجود دارد.

رئیس اداره میراث فرهنگی ملایر افزود: فن بافت فرش پیچ جوزان و فن بافت فرش چهارچنگ روستای کسب و ننج امسال ثبت شده و فن بافت نقش ماهی مربوط به ازندریان و حسین آباد شاملو و روستاهای اطراف نیز در میراث ناملموس ثبت ملی شده اند.

وی ادامه داد: شهرستان ملایر به لحاظ داشته ها و فن ها و مهارت ها و نقشه های فرش در سطح کشور حرف برای گفتن دارد؛ چنان‌که شهرت فرش پیچ جوزان جهانی است و خیلی از فرش های ملایر در کشورهای اروپایی فروخته می شود.

قالیشویی منصف

جلیلی گفت: این نخستین نمایشگاه فرش است که برگزار می شود و امیدواریم که مردم استقبال کنند و برگزاری چنین نمایشگاه هایی تداوم پیدا کند و به نحو احسن و بهترین وجه بتوانیم این نمایشگاه را ادامه دهیم البته در کنار فرش، انواع صنایع دستی نیز در معرض دید علاقمندان قرار گرفته که شامل انواع گلیم، سفال، منبت های ریز، کارهای چوبی و برجسته کاری های خراطی است.

وی یادآور شد: این نمایشگاه یک کار مشارکتی با همکاری اداره صمت، شهرداری، اتاق اصناف، اتحادیه فرش و اداره میراث فرهنگی و سایر هنرمندان شهرستان بوده، شامل ۲۳ غرفه است و ۴۰ هنرمند در برپایی آن شرکت کردند و در صورت استقبال مردم این نمایشگاه تا ۱۵ اسفندماه تداوم خواهد یافت.

اهداء فرش دستباف بانوان خراسان شمالی به ستاد بازسازی عتبات و عالیات

  

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ ۱۰ بانوی بجنوردی فرش دستباف خود را که در ۳ ماه در ابعاد ۶ متر مربعی و با نقش ترنج بافته شده بود به ستاد بازسازی عتبات و عالیاتاهدای فرش دستباف بانوان خراسان شمالی به ستاد بازسازی عتبات و عالیات اهدا کردند.

خریدار فرش دست دوم


تاکنون ۸ قالی به همت بانوان استان بافته و به ستاد بازسازی عتبات عالیات در عراق اهدا شده است.
مواد اولیه بافت این فرش‌ها از سوی ستاد بازسازی عتبات عالیات استان تامین می‌شود.

 


بافت فرش در شهرستان‌های اسفراین و گرمه ادامه دارد و به تازگی در شیروان نیز بانوان این شهرستان شروع به بافت فرش کرده اند.

تعمیر ریشه فرش با دست

فرش ایرانی به نام فرش پاکستانی صادر می شود

  

به گزارش خبرنگار ایلنا از شیراز، صادرات فرش دستباف را به طور قطع می توان یکی از اصلی ترین اقلام صادرات غیر نفتی ایران به جهان معرفی کرد که در سالیان اخیر با افت شدید و باور نکردنی رو به رو شده است و صنعت قالی بافی را با رکود ویژه ای همراه کرده است.

رئیس اتحادیه فروشندگان دستباف شیراز با بیان اینکه دلایل بسیاری زیادی وجود دارد که اجازه نمی دهد فرش دستباف ایرانی و استان فارس در بازار های جهانی و داخلی رشد کند، می گوید: در هم آمیختگی موضوعات سیاسی با مسائل اقتصادی مشکلاتی را در حوزه صادرات فرش دستباف ایجاد کرده است.

خریدار فرش تهران

غلامرضا مفرحی در گفت و گو با ایلنا نبود ارتباط با دیگر کشورها و تبلیغات سوء علیه کشور باعث شده تا فرش ایرانی در بازارهای جهانی اقبال خوشی به خرید فرش ایران نشان ندهند، می افزاید: در حال حاضر نبود ارتباط با دیگر کشورها اجازه فروش محصولات را به ما نمی دهد و در حال حاضر صادرات فرش دستباف به بازار های خلیج فارس به شدت کاهش یافته و هیچ دسترسی هم به بازار آمریکا نداریم.

قالیشویی با دستگاه تمام اتوماتیک 

افزایش نرخ تورم باعث گرانی بیش از حد مواد اولیه شده است

رئیس اتحادیه فروشندگان دستباف شیراز در ادامه با بیان اینکه در حال حاضر برای صادرات فرش به کشور آمریکا باید فرش دستباف ایرانی را به اسم فرش پاکستانی به این کشور صادر کرد که این مهم هزینه های بسیاری را برای فعالان ایجاد می کند، بیان می کند: افزایش نرخ تورم باعث گرانی بیش از حد مواد اولیه شده که در نهایت منجر به افزایش قیمت فرش دستباف شده است.

مفرحی با اشاره به اینکه در شرایط فعلی تنها افراد خاصی می توانند از خرید فرش دستباف استقبال کنند، می گوید: اگرچه در سال های گذشته تمام اقشار می توانستند فرش دستباف را خریداری کنند اما در حال حاضر گرانی ها باعث شده که تنها افراد خاص قدرت خرید فرش دستباف را داشته باشند.

وی با بیان اینکه در یک مقطع زمانی فرش دستباف ایرانی 75 درصد بازار جهانی را در دست خود داشت، می گوید: در حال حاضر طبق آخرین آمار سهم فرش دستباف ایرانی در بازارهای جهانی میان 12 الی 15 درصد است که این مهم یک فاجعه است.

سهم فرش دستباف فارس از صادرات کشور حدود 35 درصد است

رئیس اتحادیه فروشندگان دستباف شیراز با اشاره به اینکه وجود تحریم های داخلی و خارجی روز به روز فشار را به بافندگان و فعالان فرش بیشتر می کند، می افزاید: با توجه به اینکه سهم فرش دستباف استان فارس از صادرات کشور حدود 35 درصد است اما مشکلات متعدد و دیدگاه ها باعث شده تا این صنعت در استان مورد بی مهری قرار بگیرد.

مفرحی با بیان اینکه بافت هر فرش برای حدود 25 نفر اشتغالزایی می کند، می افزاید: در صورتیکه صنعت فرش در کشور نهادینه شود و مورد توجه مسئولان قرار بگیرد این صنعت می تواند برای 25 درصد کشور اشتغال ایجاد کند.

وی با اشاره به اینکه صنعت فرش برای تمام افراد از بافنده، کارخانه های ریسندگی و ...... اشتغال ایجاد می کند، می افزاید: اگر این صنعت در هر کشور دیگر بود مسئولان آن را با یک نگاه ویژه حمایت می کردند که متاسفانه این اتفاق در ایران رخ نمی دهد.

 

صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد