والدین آگاه باشند؛ اسباب بازی غذای روح و روان کودک است/ گول تبلیغات و ظاهر فریبنده را نخوریم!
"اسلایم" و هر نوع ماده حاوی بوراکس را دور از دسترس کودکان خردسال نگهدارید
رضا فتاحی در گفتگو با مرصاد نیوز اظهار داشت: اسلایم نوعی ماده ژلاتینی و خمیری مانند است که در بسیاری از رنگها، شکل و مدلها در بازار موجود است. این ابزار بازی اولین بار از صمغ "گوار" ساخته شد.
این کارشناس ارشد شیمی گفت: برخی پژوهشها نشان میدهند محصولات "اسلایم" دارای سطوح خطرناکی از ماده ایی به نام "بوراکس" است؛ بوراکس، تترابورات سدیم یا بورات سدیم است که معمولاً در بسترهای دریاچه نمکی وجود دارد. به دلیل وجود موادی مانند سرب و آرسنیک موجود در آن میتواند سلامتی را به خطر بیندازد.
وی گفت: بوراکس یا (تترابورات سدیم) یک ترکیب قلیایی طبیعی است که پیش ماده ای در ساخت اسید بوریک است. اسید بوریک که به عنوان نگهدارنده، ضد عفونی کننده و قارچ کش در صنایع بهداشتی شیمیایی استفاده می شود.
پاک کردن اسلایم از روی فرش
این دانش آموخته شیمی تصریح کرد: "بوراکس" در مواد شوینده هم استفاده میشود، به همین دلیل است که با باز شدن درب یک ماده شوینده، بوی تندی استشمام میشود. این بو به دلیل وجود بوراکس در مواد شوینده است که میتواند باعث ناراحتی تنفسی و سایر علائم شبیه سرماخوردگی شود.
فتاحی افزود: اسلایمها به دلیل داشتن بوراکس، نهتنها مانند مواد شوینده بوی تند و زنندهای ندارند بلکه بسیار هم خوشبو هستند و به خاطر بوی خوشایند آنها کودکان علاقه زیادی دارند که آنها را بو کنند و حتی بخورند!
وی خاطرنشان کرد: خوردن اسلایم میتواند با عوارضی همچون حالت تهوع، استفراغ، معده درد و اسهال همراه باشد. اگر کودک مقدار زیادی اسلایم را خورده باشد، ممکن است دچار بثورات پوستی(تغییر رنگ پوست) شود که گاهی اوقات از بین رفتن پوست به دنبال آن رخ میدهد. بنابراین باید اسلایم و هر نوع ماده حاوی بوراکس را دور از دسترس کودکان خردسال نگهدارید.
فتاحی گفت: به همین دلیل کارشناسان پیشنهاد میکنند برای ایمن نگه داشتن کودکان باید محتوای بوران در اسباببازیهایی از جمله اسلایم محدود شود یا دستکم از برچسبها برای طبقهبندی این نوع اسباببازیها استفاده کنند و مصرفکننده را دربارهی خطرات احتمالی آن مطلع سازند.